torsdag 29 juli 2010

Brev från Miriam i San Juan la Laguna

Efter det förra brevet från Miriam i San Juan la Laguna, där hon beskrev hur stormen Agatha raserat hus i byarna runtomkring Atitlansjön, framförallt i San Pedro som är granne till San Juan, startade Fair Monkey ett bank konto för de som ville hjälpa till med återuppbyggnaden.

När Miriam Navichoc och kvinnorna från Asociacion Ixoq´Aj Queem (Asociacion Adimat) fick veta att det finns människor i Sverige som stöttar deras hjälpinsats fick vi detta i vår mejlbox:
Det är Miriam som skriver (klädd i grönt till höger i bilden).

"Det är med glädje jag återigen hälsar er, med vetskapen om att ni har arbetat för människorna som blivit drabbade av stormen Agatha. Vi är tacksamma för denna stora kraftansträngning som ni gjort för de hjälpbehövande. Till alla de människor som gett humanitär hjälp vill vi säga tusen tack och Gud vet vem ni är och kommer att kompensera er väl för er medmänsklighet.

Arbetet för de drabbade familjerna är väldigt fördröjt på grund av att borgmästaren i San Pedro inte vidtagit några direkta åtgärder för att hjälpa dem. Det är därför som denna idé kom till mig, att vårt kooperativ Adimat kan hjälpa familjerna direkt, med stöd av utländska personer som har möjlighet och viljan att bidra med både ekonomiska medel och annat.

Jag är väldigt rörd av att vi nu har möjligheten att göra en skillnad för dessa familjer. Tusen tack. Jag har inte ord nog att uttrycka min tacksamhet. Min filosofi har alltid varit att hjälpa de som är i behov av det.
Jag skickar ett kort med tacksamhet från oss alla till alla de personer som hjälp till att dra sitt strå till stacken, och jag ber dig översätta så att de alla vet om hur viktig deras hjälp är.

En stor kram till er alla,
Miriam Navichoc för Asociacion Adimat"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar