måndag 30 augusti 2010

ECO NOW mässa och nya varor

Besök Fair Monkey på ECO NOW mässa

Den 2-4 september är vi i Stockholm och pratar med besökare på ECO NOW.
Varmt Välkommen till monter A:13
Kom och titta på de ny hemkomna varorna och njut av färgprakten.

Nya varor direkt från kooperativen

Som sagt, varorna är hemma, efter lite trassel med datum och en del varor som hamnade på vift. Koopeativet i San Antonio Palopo har en del fortsatt problem med efterverkningarna av stormen Agatha. Några av deras vävstolar har förstörts av ler-rasen och en del av de vävda tygerna förstördes tillsammans med vävstolarna. Som tur var blev ingen av kooperativets medlemmar skadade. Föskottet på nästa frakt är överfört, och med dem ska de kunna återställa vävstolarna igen.
Vi vill gärna slå ett slag för våra nya ullväskor från Tipica Palopo. Väskorna finns i fyra modeller och är vävda av ull i vackra naturnära färger som verkligen passar nu till hösten och vintern.
Ullen kommer från fåren som betar bland de högvuxna tallskogarna runt staden Momostenango.


Som ett sidoprojekt av Corazon del Bosque (Skogens Hjärta), ett ekologiskt center för guatemalteker och turister där man visar på hållbara lösningar och samspel mellan turism och ekologi samt håller utbildningar inom ekologi, har två kvinnogrupper startats. I området runt centret växer många barrträd med långa fina barr. Idag skapar man vackra korgar, nyckelringar och örhängen av dessa barr och får på så sätt användning av ett material som finns i överflöd samtidigt som det skapar en viktig inkomst för kvinnorna och deras familjer.Återanvändning av mayakvinnornas cortes (kjolar) och huipiles (blusar) när de är utslitna finns åter i sortimentet. Vackra väskor och neccessärer i en uppsjö av mönster och färger.

Fair Monkey önskar er alla välkomna tillbaka från semestern till en fin höst och ännu en säsong med rättvis handel. För visst vet ni att rättvis handel skapar möjligheter och förbättrar livsvillkoren för dessa fantastiska konstnärinnor?

Ni är en viktig del av detta. Ni är fair traders :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar