tisdag 2 februari 2010

Det har varit tyst på bloggen sen vi åter landade i Sverige. Det tar vi igen nu med lite nyheter från Trama Textiles som skickar foton från några besök hos sina medlemsgrupper.

Oralia Chopen och Amparo Rubio (vice ordförande och ordförande) har åkt runt till de olika grupperna som Trama Textiles består av för att inventera medlemsantalet och dela ut gåvor till medlemmarna inför nyåret.

Det här är ett sätt att få bättre kontroll på hur många kvinnor som faktiskt är medlemmar i grupperna (som sedan är medlem som grupp i Trama Textiles), då det oftast bara är två representanter från varje grupp som kommer till kontoret samt de möten man har inom kooperativet. Dessa representanter förmedlar sedan information från mötena till sin grupp.
Oralia tillsammans med två av medlemmarna i San Rafael Petzal.


Gåvan består av olika matvaror så som ris, pasta, salt, majsmjöl, socker samt blockchoklad (att göra varmt choklad av, något som ofta dricks i festliga sammanhang) och lite godis till barnen.


Maten ligger i en större plast bunke som sedan används till att exempelvis göra majsdegen till familjens tortillas.Här har alla kvinnorna i San Rafael Petzal, tillsammans med sina barn, fått sina gåvor.


De här besöken är en möjlighet för Amparo och Oralia att samtala direkt med alla kvinnorna, att lyssna och även ta emot förslag på förändringar inom kooperativet som kvinnorna tänkt på.
Inför årsmötet samlas sedan förslagen ihop och diskuteras gemensamt av medlemmarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar