onsdag 5 juni 2013

Det har gått ett år och tiden fortsätter att rinna iväg...


Ibland händer det något magiskt, när man stannar till mitt i allt som virvlar runt, arbete, hemmaliv, vänner, intressent och alla aktiviteter som hör livet till, och insikten drabbar en som en slägga, mitt i magen. Tiden rinner iväg, porlar fram mellan alla aktiviteterna, tar sej mjukt förbi alla utbuktningar och hinder vi sätter upp och fortsätter att rinna iväg...
Det här är en betraktelse och en ursäkt.
En ursäkt för att det har dröjt ett år mellan detta och det förra inlägget. Det är alldeles för lång tid.


Betraktelsen kom till mig häromdagen när jag än en gång fumlat bort dagarna i veckan och plötsligt hade fredag efter måndagen. För det är så veckorna rinner iväg. Startar veckan på måndagen, som de flesta andra, och helt plötsligt är det torsdag och sen söndag.
Jag vill tro att det är för att vi har så mycket att göra, arbetet är så roligt och fyller dagarna (ja, många av kvällarna också) med intressanta uppgifter som kräver lösningar. Andra gånger tänker jag att det nog vore bra att stanna upp i "virveln av uppgifter" och ta ett steg tillbaka, fundera på saker och tings relevans.

Nu är vi här igen, tillbaka på bloggen och mitt uppe i förberedelserna inför nästa resa till Guatemala. Något vi återkommer till i ett senare inlägg med en mer utförlig presentation, för det är något helt nytt och intressant på gång.

Under året som gått har vi fått vårt medlemskap i World Fair Trade Organization (WFTO) beviljat. WFTO är ett globalt nätverk som reglerar och förespråkar den rättvisa handel. Medlemmarna är producenter, importörer (som vi), återförsäljare, nätverk och även andra förespråkare för Fair Trade.
Vi är väldigt stolta över vårt medlemskap! För det betyder att det vi gör är bra och har stor betydelse för små missgynnade producenter i Syds möjlighet att överleva på sitt hantverk.
Vår Self Assesment Report för WFTO är en av uppgifterna vi ska utföra tillsammans med producenterna under Guatemala resan.

Kanske har några av er träffat oss på Formex mässan i Stockholm också? Det har varit av stor betydelse för Fair Monkey att få träffa så många engagerade återförsäljare under Formex och vi fortsätter med detta i augusti då det är dags igen.

Sortimentet har utökats med hantverk från Nepal där vi samarbetar med flera kvinnogrupper (alla är dessutom medlemmar i WFTO). Vackra handtovade ullprodukter och smycken samt handvävda bomullsväskor och återbruk av sarit-yger har hittat vägen hit till oss. Kanske har ni redan upptäckt dem :)

Vi har fler nyheter på gång.... men vi suger lite på den karamellen och låter framtiden visa vägen. För visst är det så, att när man har som allra roligast, så behöver man stanna till och njuta lite av den framrusande sommaren. Så nu tar jag mitt kaffe och sätter mig ute på trappen en stund och njuter av allt det gröna och blommande.
Önskar även dig kära läsare en härligt underbar sommar och vi ses snart igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar