onsdag 3 juli 2013

Projektet har påbörjats hos Trama Textiles


Så var vi på plats i Quetzaltenango, Guatemalas näst största stad. I söndags natt parkerade vi oss på Hostal Casa Doña Mercedes för en veckas arbete tillsammans med Trama Textiles.
Trama har sitt kontor och sin lilla butik här i staden, medans alla de 400 medlemmarna är spridda runt om i höglandet.
Fabiana och Sara i skapartagen.
I två dagar har vi nu diskuterat vårt gemensamma arbete och arbetat med nya produkter. Vi har också haft möjlighet att samtala om vad som hänt sedan senaste besöket och vad som fungerar bra och mindre bra i kooperativet.
Efter ett besök hos Tramas trådleverantör hittade vi en ny sorts bomullstråd, Cristal, som vi hoppas kunna använda till en del nya produkter.

Sara har kickstartat arbetet med en helt ny kollektion sjalar som är extra mjuka och följsamma (av tråden Cristal) och påbörjat arbetat tillsammans med Fabiana som är sömmerska och medlem i Trama. En ny sminkväska har sett dagens ljus :)

Sara i bandbutiken.
Den processen startade med en lång inköpsrunda i lokala tygaffärer för foder och fliselin, samt en helt galen liten butik med band, knappa, dragkedjor och en miljon andra saker som verkar behövas för att skapa egna alster.

Idag (för just nu är klockan bara 7 på morgonen) ska vi arbeta tillsammans med Oralia och Amparo för att lägga fast en fortsatt plan för vårt gemensamma arbete med Trama.
Men först lite frukost :)

2 kommentarer:

 1. Vad roligt att se.
  Tack för att ni delar med er av ert arbete!

  // Ina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Härligt att du är med på resan! Vi jobbar på, och delar så mycket det går :)
   Kram från resenärerna

   Radera