onsdag 7 oktober 2009

Bråda dagar med frakten.

Det har varit bråda dagar de senaste dagarna. Det strular en del med vår frakt. Den skulle ha gått redan i tisdags men nu kanske den kan gå på torsdag om pappersarbetet går igenom. I Guatemala måste varje kooperativ ha en exportkod för att kunna exportera sina produkter utomlands. Koden är till för att SAT (Guatemalas Skatteverk) ska få in sin skatt ordentligt. Nu är det strul med ett av kooperativens exportkoder. Springer benen av mej och sitter i möten och telefonsamtal mest hela tiden.

Hade en paus i går kväll, när jag var inbjuden på kvällsfika hos IM:s (Individuell Människohjälp) representant här i Guatemala. Per och Birgitta bor tillsammans med sin dotter Maja i ett väldigt vackert hus med morisk design, högt i tak och två siberian huskys på gården. Det vart en trevlig kväll med mycket samtal om arbetet och livet bland guatemalanerna. Och till fikat fick vi morotskaka, vilken fest!

Nu ska jag sätt mej i en shuttle (minibus) för att åka till flygplatsen i Guatemala city. Där väntar Monica som flög från Sverige igår morse. Med Monicas hjälp ska vi nog kunna lösa det mesta här nere.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar