söndag 11 oktober 2009

Laguna Chicabal

En liten update bara, och tyvarr utan de tre sista bokstaverna i alfabetet.
Monica har kommit pa plats och vi har forflyttat oss fran Panajachel till Quetzaltenango (Xela, X uttalas som kj i kjol ungefar). Har kommer tiden bland annat besta av besok hos Trama Textiles, med 400 medlemmar. Vi ska besoka nagra av grupperna i deras olika byar och aven lara oss att vava pa midjevav. Om vi nu kan lara oss det ;)

Frakten ar pa vag hem till Sverige, allt har lost sej med god hjalp av Sonia pa Cropa Panalpina, vart fraktbolag. Den bor vara framme i slutet av nasta vecka da Karl-Olof och Frank (som inte ar med oss i Guatemala) far rakna igenom allt och fa upp allt pa lagret och ut pa hemsidan.

Idag lordag ( en ledig dag!) har vi bestigit Laguna Chicabal, en vulkan med en sjo nere i kratern. Laguna Chicabal ar en helig plats for maya mam, dar man utfor ritualer for att hedra gudarna, med eldar, boner och lime och rokelse som man kastar i elden. For att ta sej ned i kratern till lagunen sa finns det en trappa med 580 trappsteg, som leder ned genom regnskogen fram till sjon. Det ar verkligen onaturligt vackert och alldeles stilla, det enda som hors ar kolobris som flyger mellan blommorna, och vara andetag. Vi ar pa 2500 meters hojd, sa hjartat far jobba ordentligt.
Nere i kratern sitter vi pa den lilla stranden av vulkansand och njuter av att se molnen rulla nedforkanten pa kratern, for att sedan svepa in oss i dimma.
Nar det ar dags for att ga hem, sa ar det ater 580 trappsteg upp genom regnskogen....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar